Nem épül szárítóüzem és magtár, visszamenőleges hatállyal bont szerződést az önkormányzat és a szövetkezet

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Maros Vidéki Gazdák Szövetkezete, – melynek igazgató elnöke Kádár József fideszes önkormányzati képviselő,- szárítóüzemet és magtárat épített volna egy ipari parki területre. Most kiderült, hogy az uniós támogatást a szövetkezet nem nyerte el, így az előzőleg bérelt területet visszaadják az önkormányzatnak. Erről a szerdai testületi ülésen döntenek majd.

A szövetkezet az önkormányzattól 2016 márciusában megkapott egy 10 ezer m2-es területet, 39 millió forintos opciós vételárral, 430 ezer forint+áfás bérleti díjért. Később úgy módosították a megállapodást, hogy a havi bérleti díjak kifizetése egyösszegben teljesíthetőek visszamenőlegesen az uniós pályázat terhére.

A szövetkezet egy szárítóüzem és magtár építését tervezte európai uniós támogatással, összesen 400 millió forint értékben. A pályázatot azonban nem nyerték el, a beruházást pedig önerőből nem tudják megvalósítani. Így a bérleti- és vásárlási opciós szerződést felbontják, visszamenőleges hatállyal.

Az előterjesztés kiemeli: a területen tényleges használat nem valósult meg, ezért nincs szükség helyreállításra sem. A szövetkezet által befizetett 479 ezer forintot visszatéríti az önkormányzat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares