Az új bérlő felújítaná, átalakítaná a Koronát

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Új bárpultot, bútorokat, festést kapna az étterem és a hozzá kapcsolódó helyiségek, valamint fejlesztenék a konyhatechnológiát és korszerűsítenék a fűtést is. Ősszel a budapesti székhelyű Best Iroda Kft. vette meg a régi rendőrség épületét, most ők szeretnék bérbe venni öt évre a Koronát. Több pályázó nem is volt, a pályázatról a holnapi testületi ülésen szavaznak Makón.

,,Megtartjuk az épület eredeti, Csorba József kőművessel terveztetett stílusát, hozzácsempészve a budapesti La Bodeguita del Medio étterem arculatát” – fogalmaz tervezetében a cég.

Terveik szerint új, mediterrán stílusú belsőt alakítanak ki; új bárpult lesz fa és üveg elemekből; kékes árnyalatú betétek alkalmazásával festik ki a belső falakat; új székek és asztalok lesznek. A konyhát úgy akarják átalakítani, hogy alkalmas legyen egyedi rendezvények és napi menü kiszolgálására, az épületben pedig önálló fűtéshálózati kört alakítanak ki. Így közel bruttó 23 millió forintot költenének a Koronára.

A bérleti díj eredetileg 200 ezer forint lenne havonta, ám a felújítás összegét beszámítanák, így ez az összeg 50 ezer forintra csökkenne. A bérleti szerződést időtartama 5 év, ami további 5 évvel meghosszabbítható. A bérlőt kizárólag vendéglátási jog illeti meg a földszinti étteremben, az emeleti nagyteremben és a teraszon.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá