Hivatalos: megfosztották dr. Kiss Attilát mandátumától

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Teljesült a Mágori-terv, a fideszes képviselő kigolyózta a Csongrád Megyei Közgyűlésből makói képviselőtársát, dr. Kiss Attilát. A jobbikos képviselő megkapta a fellebbezését elutasító végzést a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól.

A bíróság megállapította, hogy oldalunk, a Makói Csípős ,,rendszeresen, gazdasági kockázatvállalás mellett, nyereség elérése érdekében” végzi tevékenységét, ezért az ,,üzletszerű tevékenység végzésének feltételei is fennállnak”. Ugyanakkor azt is hozzáteszi, hogy ,,a veszteséges, vagy ingyenes lapok esetén is megvalósulhat a gazdasági szolgáltatás. Az ítélet szerint ,,a nyilvánossághoz való eljutás önmagában abból megállapítható, hogy a weboldal az interneten bárki által elérhető módon működik, ezért az mcsipos.hu sajtótermék.”

A törvény szerint képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató, így áll fent az összeférhetetlenség.

,,Ha a mai magyar jogállam így működik, elfogadom a döntést. A tiszteletdíjat a helyemre érkező képviselő kapja meg. A párt később dönt majd arról, kit küld be a megüresedett listás képviselői helyre”

– közölte

Előzmények:

Mágori András 2018. november 6-án kezdeményezte az összeférhetetlenség vizsgálatát a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökénél, miszerint a Sándor Móricz Egyesület, melynek elnöke dr. Kiss Attila, médiatartalom-szolgáltatónak minősül a Makói Csípős működtetése miatt. A közgyűlés november 26-án megállapította az összeférhetetlenséget, hiszen az egyesület elnöki pozíciója összeférhetetlen a képviselői pozícióval.

Ezt követően dr. Kiss Attila kérte a bíróságot a közgyűlési határozat felülvizsgálatáról. Először hatályon kívül helyezte a határozatot, ám most, másodjára már elutasította.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá