📺 Autós és kerékpáros felvonulással ténylegesen átadták az elkerülő utat

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Bicikliversennyel és piknikezéssel egybekötve vasárnap felavatták a keleti elkerülő utat Hódmezővásárhelyen. Teljes hossza 3176 méter, kétszer egy sávos, teljes költsége 1,8 milliárd forint, ami 100%-ban hazai és Európai Uniós forrásokból valósult meg.

Volt már itt egy piknik 2 hónappal ezelőtt, akkor fagyos böjti szelek fújtak. Most, amikor ténylegesen átadjuk, akkor szép tavaszi idő van – fogalmazott az átadón Márki-Zay Péter. A polgármester mint mindig, most is köszönetet mondott a projektben résztvevőknek, külön kiemelve Lázár János országgyűlési képviselőt és a magyar államot.

,,Az út nem csak utakat köt össze, hanem embereket is. A legnagyobb távolság nem városok, országok között van, hanem az emberek szive között. Embertől emberig van igazán nagy távolság”

– jelentette ki.

Ez az út az északi elkerülőt köti össze a Csomorkányi úttal és az Erzsébeti úttal. Az elképzelések szerint komoly terhet fog levenni a Susáni városrészről és a Bajcsy-Zsilinszky utcáról is, ha utóbbin elkészülnek a tram train munkálatai.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá