A vásárhelyi önkormányzat a saját ingatlanába költöztetett egy családot Földeákon, a polgármesternek nem tetszik

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Fidesz által támogatott Hajnal Gábor szerint ez a lépés a család megbüntetése és a földeákiak megszégyenítése. Márki-Zay Péter szerint viszont polgármesterkollégájának ősszel még nem jelentett problémát a család ideköltözése.

Földeák polgármestere tegnap telekürtölte a fideszes médiát a következőkkel: októberben találkozott Márki-Zay Péterrel, ahol szóba került, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak van egy üres ingatlana Földeákon. Ide egy 8 gyermekes családot fog büntetésből kitelepíteni, akikkel Hódmezővásárhelyen már nem tudnak mit kezdeni, 2 gyermekük jelenleg is nevelőszülőknél van.

Ekkor úgy gondolták, hogy bár Földeák nem gazdag település, inkább megvásárolják az ingatlant, amiről tájékoztatták a hódmezővásárhelyi önkormányzatot. Hajnal szerint választ nem kaptak, de a család egyszer csak megjelent.

A mai napon ugyanakkor Márki-Zay azt közölte, az előzetesen megbeszéltek szerint költöztette Földeákra őket. Elmondása szerint az ingatlant korábban a város hiába próbálta eladni, akkor Földeák sem jelentkezett vételi szándékával, ezt a polgármester már csak a személyes találkozó után jelezte, miután a lakást már felajánlották az okozott problémák miatt a korábbi lakóhelyéről kilakoltatott családnak.

,,Hódmezővásárhelyen mi új lakásrendeletet vezettünk be, miszerint a város szűkös erőforrásaiból azon családokat támogatjuk, akik maguk is mindent megtesznek a saját felzárkózásukért. A szóban forgó család esetében is ezért került sor a Dobó utcai lakásból való kilakoltatásra.”

– fogalmazott. Hozzátette: Hajnal Gábor tavaly októberben rendkívül barátságosan fogadta és megbeszélték ezt a valóban kényes kérdést is, tudomásul vette, hogy Hódmezővásárhelyen nem találtak elhelyezési lehetőséget a családnak és ígéretet tett, hogy a maguk részéről elősegítik a földeáki beilleszkedésüket.

Amennyiben a család ezzel a segítséggel nem hajlandó élni és újabb problémák merülnek fel, Hódmezővásárhely azonnali hatállyal felmondja a szerződésüket és kiüríti az ingatlant.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá