A makói Hangovers and the Sober együttes számára a határ a csillagos ég

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

A Hangovers and the Sober, magyarul a Másnaposok és a Józan nevet viselő, makói fiatalokból álló csapat mögött már több fellépés is van. Változatos stílusú feldolgozásokat játszanak, de készülnek a saját dalok is. Az együttes vezetőjével, gitárosával, Németh Gáborral készítettünk interjút.

Hogyan jött, hogy összeálljatok? Hogyan kezdődött az egész?

2017 augusztusában jött az ötlet, hogy szeretnénk együttest alapítani. Korábbi ismerősökből próbáltam összerakni a csapatot. Az énekesünket, Kupecz Annamáriát a régebbi együtteséből egy korábbi koncertjükön ismertem meg, a Route 43-ben játszottak. A gitárosunkkal, Szirbik Tamással és a dobosunkkal, Kurai Antallal együtt zenéltünk a Bartók zeneiskolában, tizenéven keresztül. Őket a Deák Sándor-féle fúvószenekarból ismerem. Szirbik Tamással egyébként több zenekarban voltam együtt. Basszusgitárosunkat, Urbancsok Marcellt a gitártanáromon keresztül ismertem meg.

 

Az együttesünknek a neve a Hangovers and the Sober, azaz a Másnaposok és a Józan. Amikor az elejében elkezdtünk próbálni, akkor szóltunk a legjobban, amikor rajtam kívül, – mert én voltam a józan,- mindenki másnaposan jött el a próbára.

A próbákat hol és hogyan oldjátok meg?

Általában mindig hétvégente tartjuk, szombat, vagy vasárnap. Délután, hiszen a többiek délelőtt józanodnak. A helyszín nálam van, magánháznál. Van egy külön helyiség, ami ki van alakítva próbateremnek. Minden eszközünk megvan, hogy normális körülmények között tudjunk gyakorolni.

Mit játszotok, milyen dalokat?

Stílusban eléggé szerteágazó, főként külföldi együttesekét szoktuk feldolgozni, azokat játsszuk el. A nagyon klasszikus régebbi rock’n’rolloktól a mai modernebb rockzenékig. Például Green Day, Rolling Stones, AC/DC számokat. Magyarokat is szoktunk, így Dorothy-t, Fish-t, Supernem-et. Változatos a paletta. Amiről azt gondoljuk, hogy jó, ereje van, elő tudjuk adni úgy, hogy meg is szólaljon és van minősége, akkor simán elvisszük bármelyik koncertre.

Saját szerzeményekkel hogy álltok?

Egyelőre van két dalunk, ebből egy teljesen össze van rakva. Mostanra állt úgy össze, hogy az koncertképes legyen és át tudjuk adni, amit akartunk vele. Nyilván vannak csiszolni valók, így élőben ezt lehet másképp is előadni, más technikákkal, odafigyelve a részletekre, de ez már csak idő kérdése. Az első dalunkat, amit leges legelőször írtunk, azt tavaly is vittük a Hagymafesztiválra, de nekünk nem tetszett annyira, vagy a közönségnek nem jött át, így ezt átdolgozzuk. Természetesen dolgozunk további dalokon, jönnek mindig ötletek.

Ha már a koncerteknél tartunk. Hol lehetett veletek találkozni és hol lehet majd a jövőben?

Ha most 2018. szeptemberig akarunk visszamenni, akkor volt egy Hagymafesztivál, zenéltünk a gerizdesi városrész napon. Voltunk Kiskunhalason egy koncerten, felléptünk a HelloMi-ben és a Loftban. Az elmúlt hetekben, márciusban volt egy koncertünk a makói múzeumnál és az új Kossuth Sörözőben.

 

Április 27-én a szegedi Rock Klubban lesz fellépésünk a Jack n’ Crack együttessel. Május 10-én a makói városnapon lépünk fel, majd június 9-én az ambrózfalvi motoros találkozón.

A zenekarnak mi a célja, mit szeretnétek elérni?

Most egyelőre azt, hogy minél több saját dalt tudjunk összehozni. Egy kislemez, de inkább egy nagylemezre való mennyiséget. Mellette folyamatosan koncertezünk, hogy a rutin meglegyen. Másik cél a minőség, minél jobb minőségben minél jobb technikákkal minél jobb előadói hozzáállással próbáljuk meg a koncerteket megcsinálni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá