A Csipkesor előtt csak akkor lehet több parkoló, ha megépül az elkerülő út

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ha elkészül a Makót nyugatról elkerülő út, akkor tehermentesítve lesz a 43-as városi szakasza és akkor talán kialakítható lesz a halszálkás parkolás – derült ki a legutóbbi testületi ülésen.

A márciusi ülésen dr. Török Miklós (DK) vette észre az alpolgármester beszámolójában, hogy tárgyalt a Magyar Közúttal a 43-as főút parkolási lehetőségeiről.

Czirbus Gábor (Fidesz) válaszában elmondta: megvizsgálták a gépjárművek számát a városban és míg 2014-ben 9.400 volt, tavaly már 10.700. Ez komoly parkolási gondokat von maga után, főleg a belvárosban. Új parkolókat csak a zöldfelületetk árán tudnának megvalósítani. Másik megoldásként szerették volna a Csipkesor előtti helyeket halszálkásra átalakítani, de ehhez nem járult hozzá a közút, hiszen ez egy nagy forgalmat lebonyolító főútvonal.

Az alpolgármester szerint ha elkészül az elkerülő út, akkor tehermentesítve lesz ez a szakasz és akkor talán kialakítható lesz.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá