A szegedi egyetem bekerült a kétszáz legjobb közé az új felsőoktatási világrangsorban

[share_box]

A 101-200. helyezést érte el a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education most először elkészített, az egyetemeket társadalmi és gazdasági hatásuk alapján összemérő listáján. A Szegedi Tudományegyetem szintén a 101-200. helyen végzett.

A világ kétszáz legjobb egyeteme közé került a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education legújabb, most először elkészített rangsorában, amely társadalmi és gazdasági hatásuk alapján állítja sorba a felsőoktatási intézményeket.

Hozzáteszik: most először elkészített rangsor az ENSZ ún. fenntartható fejlődési céljait veszi alapul. Összesen 17 ilyen célt nevezett meg az ENSZ 2015-ben. a Semmelweis Egyetem ezek közül a következő három területen teljesít kiemelkedően a rangsor szerint: egészség és jóllét; ipar, innováció és infrastruktúra; tisztességes munka és gazdasági növekedés. Értékelték a szegedi egyetem társadalmi párbeszédben és önkéntes programokban vállalt szerepét, a regionális és nemzeti partnerekkel, civil szervezetekkel való kapcsolatokat és a nemzetközi egységekkel való együttműködéseket.

A Semmelweis Egyetem a 101-200. helyen végzett a 76 ország több mint 450 egyetemét tartalmazó listán, a Szegedi Tudományegyetem szintén a 101-200. helyet kapta meg.

A rangsort egy új-zélandi és két kanadai egyetem vezeti.

(eduline.hu nyomán)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük