A fideszes sajtó azon pörög, hogy az új vásárhelyi takarítógépből ömlik a por

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A gép bemutatójakor valójában szándékosan nem kapcsolták be a hátsó kefét.

,,Szépen csillog a gép a napfényben, de mikor munkához lát, kisebb fajta homok és porviharral borítja be saját környezetét” – harsogja a fideszpropaganda. A felszívós seprőgépet 8 millió forintért sikerült beszereznie az önkormányzatnak használtan, de kiváló műszaki állapotban.

A takarítógép felavatása akarattal volt ilyen látványos. Dr. Kovács Pál, a HMSZ NZrt. pénzügyi és szolgáltatási igazgatója közölte: társaságunk részéről kifejezett kérés volt a sofőrkolléga irányába, hogy szíveskedjen demonstrálni útjaink jelen állapotát.

Ennek legegyszerűbb és kézenfekvő módja az volt, hogy technikailag a garathoz vezető hátsó kefe nem került működésbe hozatalra, melynek eredménye igen jól látható volt. Hozzátette: az első kör után – a megbeszéltek alapján – a teljes rendszert működésbe helyezték, a seprés pedig normál üzemmódban folyt.

Hódmezővásárhelyen a szegélyes utakon utoljára 2015-ben volt gépi seprés. Az önkormányzatnak addig az ASA-val volt településtisztasági szerződése, ez a cég rendelkezett az ehhez szükséges gépjárművel. Ezt követően a HMSZ Zrt. vette át a közutak seprését, de a járműparkjukból hiányzott egy szennyfelszívási rendszerrel szerelt vizes seprőgép.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá