A marosleleiek is birtokba vették a kerékpárutat

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Pénteken Dr. Martonosi György polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő is átadta a kerékpárutat, valamint a sportparkot. A helyi iskolások közös kerékpározással vették használatba.

A község első embere felidézte: 2015 októberében Farkas Éva Erzsébettel és Almási Istvánnal a maroslelei hivatalban tartottak egyeztetést, amikor felmerült a kerékpárút ötletel. Arra gondoltak, három év múlva elkészülhet, ez sikerült is.

Martonosi György úgy értékelt: az állami támogatásból és TOP-os forrásból megvalósult kerékpárút összeköti a három települést, van gazdasági vonzata és egészségmegőrző funkciója is. A Nemzeti Sportközpontok támogatásával 13 millió forintért sportparkot alakítottak ki és elkészült a Makó-Maroslele közút felújítása is. A Hősök terén egy olyan közösségi tér alakult ki, ahol a piacon lehet vásárolni, a sportparkban lehet edzeni, a kerékpárosok meg tudnak állni pihenni. A jövőben szeretnék bővíteni a piacot és egy játszóteret létrehozni.

2014-ben arra szövetkeztünk a polgármesterrel és a testülettel, hogy Maroslele élhető község legyen. Lassan a számadás ideje következik – fogalmazott beszédében Lázár János. A térség országgyűlési képviselője elmondta: sok elképzelés, terv megvalósult az elmúlt években, például a korábbi másfél órás autóút helyett 20-25 perc alatt Szegedre lehet érni az autópályán.

Az átadóval nem értek véget a programok: délben ebéddel várták a visszaérkezőket, délután extrém trial bemutatót tartottak, helyi sportklubok, csoportok mutatkoztak be, valamint Varga Feri és Balássy Betty adott gyermekműsort.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá