Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az országos és a fővárosi nappali legalacsonyabb csúcsérték rekordja is megdőlt hétfőn – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján kedden.

Mint írták, mostanáig, május 6-án 4,4 Celsius-fok volt a legalacsonyabb hőmérsékleti rekord, amelyet Kékestetőn regisztráltak 1957-ben. Most az ország fölé áramló hideg levegő és a borongós, csapadékos időjárás miatt szintén Kékestetőn csak 2,3 fokot mértek, így ez lett az új, országos napi legalacsonyabb hőmérsékleti rekord.

A fővárosban is megdőlt a napi legalacsonyabb hőmérséklet rekordja: a János-hegyen csupán 5,5 fokig melegedett fel a levegő a délutáni órákban. Az eddigi budapesti rekord 6,6 fok volt, amelyet 133 évvel ezelőtt, 1886-ban jegyeztek fel Krisztinavárosban – írta a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzések szerint szerdán a leghidegebb órákban fagypont alatti hőmérsékletet is mérhetünk. Napközben azonban 15–20 fokig emelkedik a hőmérséklet. A következő napokban fokozatosan melegszik a levegő, de vasárnap újabb hidegfront várható.

(MTI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá