Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A kormány feltételeket szabott az állami támogatás felhasználásához, míg a Magyar Turisztikai Ügynökség, – aminek a miniszterelnök lánya állítólag ingyen ad tanácsokat,- szálloda építést jelentett be a fürdő területére, ezért a meglévő engedélyeket és terveket módosítani kellett.

A szerdai utcafórumon Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) ismertette a késés okait. 2015-ben született meg döntés, hogy Makó 300 millió forintot kapjon a könyvtár és a Hagymatikum bővítésére vonatkozóan készíttesse el az engedélyes és kiviteli terveket. Ezek elkészültek, a kormány pedig 2017 decemberében döntött a 9,5 milliárd forint rögzítéséről. Viszont a kormányhatározat feltételekhez kötötte a támogatás folyósítását.

Eszerint a településképi arculati kézikönyvhöz mérten kell megvalósítani, így viszont újabb átalakításokat kellett eszközölni.

Amikor ez sikerült, 2018-ban a Magyar Turisztikai Ügynökség megkereste a várost. Annak a lehetőségével, hogy a fürdő területén egy szálloda építését kezdeményezzék, állami támogatásból. Ezáltal pedig az elkészült terveket, melyben egy uszodakomplexum szerepelt, módosítani kellett. A tervek szerint a volt Galamb iskola kollégiuma mellé került ez a létesítmény.

Orbán Ráhel a szabadidejében, ingyen ad tanácsokat

2018 márciusában a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán az M1-en beszélt arról, hogy egy új magyar országmárka kidolgozásán dolgoznak, a fiatal segítők között pedig megemlítette Orbán Ráhelt, a miniszterelnök legidősebb lányát is, aki a Hír TV információja szerint azonban a megbeszéléseken nem vesz részt.

A csatorna ismét megszólaltatta Gullert Orbán Ráhel szerepéről, aki a szolnoki vasútmodell-kiállítás megnyitóján azt mondta, több tanácsadóval is együtt dolgozik az országmárka kialakításán,

És van néhány fiatal, Berecz István vagy éppen Orbán Ráhel – sokan vannak egyébként ők, akik szabadidejükben mindenfajta jogviszony megkötése nélkül, ellenszolgáltatás nélkül tanácsokat, ötleteket és javaslatokat küldenek a Nemzeti Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójának a külföldi országmárkával kapcsolatos kérdésekben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá