Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Így megy ez a NER világában.

Hétfőn Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselő(jelöltje) Sopronban egy sajtótájékoztatón többek között kimondta ezeket a szavakat, ebben a sorrendben:

“Hogyha a kerítésmentes és egységes Európai Unióra vágynak, akkor az MSZP és a Párbeszéd szövetség listájára és a szociális Európára kell, hogy szavazzanak”

– amivel egyébként arra utalt, hogy nem szeretné, ha a nyugati határainkon ismételten vasfüggöny lenne, ez egyébként teljes mértékben érthető is volt abban a kontextusban, és felvétel is készült róla.

Kedd reggelre a Fidesz által kézivezérelt és közpénzből fenntartott lakájmédiát azonban elárasztották a névtelen cikkek (a Mandineren kezdték), amelyek arról szóltak, hogy Ujhelyi István lebontaná a kerítést a déli határon.

Aztán kora délután a Fidesz EP-képviselője Deutsch Tamás már arról beszélt a sajtótájékoztatóján, hogy

kerítésmentes Európáért kampányolt Ujhelyi István, és az európai szocialistákkal beígérte a magyar határkerítés lebontását, ami elfogadhatatlan.

A sors furcsa, hogy a szocialista politikus nemsokkal ezután, délután 15:21-kor rakta ki a Facebook-oldalára, hogy éppenséggel azokban a percekben nyer újabb sajtópert

“a hazug közmédia ellen, amely Deutsch Tamás közlései alapján valótlanságot terjesztett”

róla.

Ujhelyi István ezután közleményben fordult a kormánypárti kollégájához:

“Vagy önszántadból hazudsz, vagy téged is átvert saját pártod hazugsággyára.(…) Addig is inkább kérdezz, mielőtt kiállsz égetni magad. Ne feledd, éppen ma nyertem helyreigazítási pert a hirado.hu-val szemben egy előző hazugságod kapcsán”

– mellékelte a vágatlan videókat, amelyek természetesen nem jelentek a kormánypárti fake news sajtóban.

(alfahir.hu nyomán, fotó: MTI / Kovács Attila)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá