Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A városnapi programok részeként a Hagymaházban kilenc elismerést adtak át péntek délután.

Köszöntőjében Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) hangsúlyozta: ezen a hétvégén ünnepeljük városunk török dúlását követő újratelepülésének 320. évfordulóját. ,,A makaiak kérésére a pozsonyi kamara 1699. május 7-én szabadalomlevelet adott ki” – emlékeztetett. Ennek értelmében az önkéntes visszatelepülőknek négy éven át adómentességet adtak. A formálódó település központja a mai belvárosi katolikus és a református imatemplom környéke volt.

Az ünnepségen Makó Városért Emlékplakettet kapott Dani János (mezőgazdasági vállalkozó, juhász, sajtkészítő) és Mágori Józsefné Balogi Andrea (mezőgazdasági vállalkozó, pedagógus, volt országgyűlési képviselő).

Makó Városért Emlékérmét kapott Rácz Margit (nevelésügyért), Dr. Széll Sára (egészségügyért), Dr. Zentay Ferencné Dr. Soós Klára (egészségügyért), Déginé Fodor Etelka (egészségügyért), Fejes Lászlóné (szociális gondoskodásért), Halász Tamás (közművelődésért) és Márton Imre (sportért).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá