Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Debreceni Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki az általa az interneten eladásra kínált bútorokra az előleget, illetve a teljes vételárat felvette, azonban a termékeket nem szállította le a sértetteknek – közölte az ügyészség.

A vádlott 2016. évtől kezdődően webáruházat üzemeltetett, ahol az általa gyártott bútorokat értékesítette.

A makói férfi a webáruház beindításakor rendelkezett asztalos műhellyel és a bútorgyártáshoz szükséges alapanyaggal. A kezdeti időszakban a megrendeléseket teljesítette, azonban már 2016 évben a megrendeléseket, illetve a vételár előlegek vagy a teljes vételár felvételét követően a bútorokat nem szállította le és a részére átutalt összegeket sem fizette vissza a megrendelőknek, ezért az ellene csalás vétsége miatt indított büntetőügyekben jogerős marasztalására került sor.

2016. szeptember 15-én a vádlott által üzemeltetett webáruház honlapjáról a sértett kiválasztott egy fenyő ágykeretet, azt megvásárolta és vételár előlegként 45.000,- Ft-ot utalt át a vádlott által megadott bankszámlaszámra.

A makói férfi a megrendelést a későbbiekben nem teljesítette, illetve a sértett által kifizetett vételár-előleget sem fizette neki vissza.

Ezt követően 2016. október 17-e és 2018. február 12-e közötti időben a vádlott további 3 sértettől vett át az általa hirdetett bútorok megvásárlására teljes vételárat, illetve szállítási költséget, azonban

azokat sem szállította le, illetve az átutalt összegeket sem adta vissza, ezáltal a 3 sértettnek közel 330.000,- Ft kárt okozott, amely nem térült meg.

A vádlott a bűncselekmények elkövetésének időpontjában jogtalan haszonszerzés érdekében a sértetteket tévedésbe ejtette, mivel a meghirdetett bútorokkal nem rendelkezett, a szerződés teljesítése sem szándékában, sem módjában nem állt.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen 3 rb. kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és 1 rb. szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt a járásbíróság érdemben bírálja el, annak adjon helyt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá