Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az MSZP-Párbeszéd kampánybusza már több mint 5 ezer kilométert tett meg és több mint száz településre jutott el. Pénteken Makóra érkezett, ahol Csige Tamás és Török Zsolt politikusok találkoztak a választókkal.

Török Zsolt, az MSZP országos választmányának tagja, Csige Tamás, Hajdúdorog szocialista polgármestere, EP-képviselőjelölt. Utóbbi elmondta: a közmédiában az ellenzék nem kap elég teret, róluk hiteles információt nem közvetítenek, ezért próbálnak minél többször találkozni a személyesen a polgárokkal.

Programjukban egy szociális Európa mellett köteleződtek el, ,,amelynek középpontjában nem a pénz és az uniós források, hanem az ember van.” – Azok az emberek, akik itt élnek és azok is, akik már elmentek az országból, mert nem volt jövőképük – tette hozzá. Csige közölte: az Európai Parlamentben arra törekszenek majd, hogy mindenki európai színvonalú bért kapjon a munkájáért, – csökkenő adóterhek mellett – és tisztességes nyugdíjat később. Szerinte, ha látják, hogy stabil egzisztenciával, kiszámítható jövőképpel élhetik a hétköznapjaikat és nem kell félelemben élniük, akkor hazajönnek a kivándorolt magyarok.

Újságírói kérdésre elhangzott, nem véletlen, hogy az ő programjuk hasonlít a Demokratikus Koalícióéra, hiszen baloldali pártokról van szó, az ország legnagyobb problémái pedig a bérek, nyugdíjak színvonala és a lakhatási gondok.

Szintén kérdésre válaszolva Csige Tamás elmondta: a szociális Európa fedezetét nem helyben kell megtermelni, hanem a tagállamok által befizetett összegekből, az újraosztás során kell megteremteni.

Kérdésre egyértelműen kijelentette, az MSZP az illegális migrációt eddig sem, most és a jövőben sem támogatta. Ennek szellemében európai nyilatkozatot is megfogalmaztak.

,,Addig, amíg a magyar emberek biztonságérzetét ez a kerítés növeli, akkor ez állni fog”

– fogalmazott.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá