Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Kiderült, hogy bár többen akarják, mégis ellenállásba ütközött Makón a kutyafuttató kialakítása. Az ügy egyik kezdeményezője, Móra Ferenc Attila oldalunknak elmondta, nem adják fel, a lakókkal egyeztetve javaslatot adnak be az önkormányzathoz.

A makói közélet ismert alakja még a 2014-es önkormányzati választás előtt vetette fel, hogy szükség lenne egy ilyen körbezárt területre négylábúak számára. A Fidesz ezt meg is ígérte, azonban a ciklus közepéig semmi nem történt az ügyben. A téma az utóbbi hetekben pörgött fel újra: több helyszínt megneveztek, azonban a lakossági fórumokon kiderült, hogy nem szeretnék, ha náluk épülne fel. A Ráday lakótelep környékén, a Károlyi Mihály utcánál élők és a Fűrész utcaiak is tiltakoztak. Móra Ferenc Attila szerint a fórumokon nem a többség véleménye hangzott el, ezért támogatókat keresnek a kutyapark létrehozásához.

Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) oldalunknak elmondta, a megépítésre elkülönített pénz megvan, pénzügyi akadály továbbra sincs.

Zeitler Ádám képviselő (Jobbik) a héten, portálunknak adott interjújában úgy fogalmazott: meg kell vizsgálni, hogy a kutyafuttatóra hol van szükség, hiszen kiderült, a városházi kommunikációval ellentétben a helyben élő lakókat nem kérdezték meg erről.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares