Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Hétfőn 7 órakor 270 centiméteren mérték a Maros vízállását Makónál. Ha a kalandpartnál megnézzük, akkor azt látjuk, hogy pont a medrében van.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság honlapjának tájékoztatása szerint az elmúlt hetek legmagasabb vízállása ez a mostani. Az előrejelzés szerint viszont már a következő napokban rohamosan apadni fog. Az emlékezetes, 1970-es makói árvíz során 624 centiméteren tetőzött a folyó, az bőven megfelelne a harmadfokú készültségi szintnek (500 cm), viszont a ma mért érték nem éri el az elsőfokú készültséget (400 cm).

Az árvíz után átlagosan 1-1,5 méterrel magasították meg a Maros gátjait, talapzatukat kiszélesítették. A legmagasabb vízállást 5 évvel később, 1975-ben mérték, az 625 centiméter volt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá