Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A pénzügyőrök egy montenegrói autóbusz ellenőrzésekor összesen 263 doboz, míg egy szerb kocsi vizsgálatánál 1 870 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén.

Az autóbusz sofőrje és az utasok úgy nyilatkoztak, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

Munkatársaink a nyilatkozatokat elfogadták, de kockázatelemzés alapján a csomagok tüzetes ellenőrzés mellett döntöttek. Az egyik utas poggyászából, párnahuzatokba rejtve 170 doboz, míg egy másik utas bőröndjének lerekesztett részéből és kézi táskájából 93 doboz adózatlan cigaretta került elő.

Fennakadt az ellenőrzésen annak a szerb autónak a sofőrje is, aki a pénzügyőrök kérdésére szintén nem jelentett be semmit. A jármű átvizsgálásakor azonban az üzemanyagtank, a küszöbök, a lökhárítók, valamint az alváz átalakított rekeszeiből, összesen 1 870 doboz adózatlan cigarettát pakoltak ki a pénzügyőrök.

A hárommillió forint értékű cigarettaszállítmányokat a pénzügyőrök lefoglalták, a két ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentés mellett megközelítőleg hatmillió forint bírságot is kiszabtak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares