Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Orbán Viktorral szinte párhuzamosan Márki-Zay Péter és Kész Zoltán ellenzéki politikusok is Washingtonba érkeztek, ahol a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviseletében részt vettek a German Marshall Fund kerekasztal-beszélgetésén, találkoztak a Helsinki Bizottság vezetőivel, valamint a külügyminisztériumba is meghívták őket.

A hódmezővásárhelyi polgármester a 168 Órának számolt be a találkozókról:

“Tárgyalópartnereink arra voltak kíváncsiak, ha Orbán Viktor aláír velük egy megállapodást, bízhatnak-e abban, hogy azt be is tartja.”

Márki-Zay erre a kérdésre vázolta, hogy a fideszesek útja a KISZ-től, a Liberális Internacionálén át, a konzervatívokon keresztül a szélsőjobboldalra vezetett, valamint a bevándorlásellenes gyűlöletkampány mellett “migránsokat” engednek be az országba. Így tehát nem tudja garantálni azt, hogy a magyar miniszterelnök nem az orosz érdekeket követi-e inkább az amerikaiakkal szemben.

A polgármester szerint a Department of State csak tájékozódni akart, de lehetett érezni aggodalmukat az Oroszországhoz és Kínához való magyar közeledés miatt.

Márki-Zay és Kész arra kérték az amerikaiakat, hogy segítsék az ellenzék munkáját, járuljanak hozzá az ellenzéki vezetésű városokban a beruházások növeléséhez és a szabad sajtó működéséhez, valamint indítsák újra a Szabad Európa Rádió magyar nyelvű adását.

Az már az ellenzéki politikus Facebook-oldaláról derült ki, hogy találkoztak Charles Gatival és Simonyi Andrással is, majd interjút készített velük a Rolling Stone. Kedden újra az amerikai külügyi képviselőkkel egyeztetnek, és a Kongresszusban is várják őket.

Arról már Kész Zoltán írt közösségi felületén, hogy Habony Árpáddal és Lánczi Tamással is összefutottak Washington utcáin:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá