Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Gond nélkül terjesztenek valótlanságokat, majd azt nagy ritkán, csendben helyreigazítják. De, hogy mindezt hányszor teszik meg a Csongrád megyei propagandalapok, nem tudni, a Szegedi Törvényszék szerint az személyes adat – írja az Átlátszó.

Az oknyomozó portál felidézte, a Lázár János köreibe került hódmezővásárhelyi promenad.hu portál előbb a Márki-Zay Pétert támogató Szabó családról, majd az Egyed családról írt, mint ,,rejtőzködő milliomos”. Végül mindkét cikk helyreigazítással ért véget.

A szegedma.hu 2017-ben folyamatosan közölte a Czeglédy Csabáról szóló kormányközeli híreket, majd azokat helyreigazította. A Botka László állítólagos hamis vagyonbevallásáról szóló írás sem állta ki a valóság próbáját.

A legemlékezetesebb mégis az, hogy Kapitány Gergelyt, a szegedma.hu főszerkesztőjét, első fokon két év próbára bocsátotta a bíróság, miután a portál megjelentetett egy hamis levelet, amelyet állítólag Szabó Sándor írt Botka Lászlónak, melyben migránsok titkos betelepítéséről van szó. Ez egyébként a Pesti Srácok oldalán ma is elérhető, a szegedma.hu-ra hivatkozva.

Az Átlátszó megkérdezte a Szegedi Törvényszék sajtó osztályát, hogy a szegedma.hu-t kiadó Napfénymédia és Marketing Kft., valamint a promenad.hu-t üzemeltető Csanád Média Kft.-vel vagy annak jogelődjével szemben az elmúlt három évben mennyi sajtóper indult és milyen eredménnyel. A bíróság szerint

,,a hivatkozott gazdasági társaságokkal szemben indított perek száma és azok eredménye személyes adatnak minősül, amelyekről így a törvényszék nem nyújthat tájékoztatást.”

(atlatszo.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá