Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

A Jobbik nem omlott össze, sőt az elmúlt időszakban tovább épült. A környéken Orosházán és Mórahalmon nyílik munkásszálló a keleti vendégmunkások számára, akik létét tagadja a kormány – ezekről beszélgettünk Stummer Jánossal, a Jobbik alelnökével, országgyűlési képviselővel. A politikus a szentesi zöldségespiacon találkozott a választókkal vasárnap Szabó Zoltán Ferenc, megyei önkormányzati képviselővel, a párt választókerületi elnökével.

Milyen állapotban van most a párt? Nemrégiben kijött egy közvélemény-kutatás, ami 6%-os támogatottságot mért.

A választási csalásnak sok módja van, Orbánéknak sok eszköze van ahhoz, hogy befolyásolják a közvélemény hangulatát. A nyilvánosságra került közvélemény-kutatások némelyike erről szól. A kutatás közvetett módon alakítja az emberek gondolkodását, igyekszik az ellenzéki tábort és a jobbikosokat elbizonytalanítani. Próbálják a reménytelenség érzetét kelteni. Azért dolgozunk, hogy minél több embernek elmondjuk, pontosan erre támaszkodik a kormány: aki a rendszerrel szemben van, az inkább maradjon otthon, mert nincs remény. Viszont úgy tapasztalom, megértik az emberek, hogy miért fontos az EP-szavazás.

Mit lehet tudni az alapszervezetekről, tagságról, aktivistákról?

Több mint egy éve temetik a Jobbikot, az orbáni politikai számítás szerint már nem kellene léteznie. Ehhez képest nemhogy összeomlott volna, hanem épült. Ezekben a hetekben megnőtt az emberek politikai aktivitása, százasával jelentkeznek az ország különböző pontjain Tagok és szavazatszámlálók is. Az egy nagy feladat, hogy akik beülnek a bizottságokba jövő hét vasárnap, azok ha bármilyen rendellenességet tapasztalnak, tudják hova forduljanak.

Az elmúlt időszakban több sajtótájékoztatót is tartott a ,,migráns-munkások” kapcsán. Ebben a térségben tudunk-e arról, hogy itt is vannak?

A kormány le akarja tagadni a keleti vendégmunkások létét, hiszen szöges ellentétben áll a kommunikációjukkal. Viszont az emberek mindennapi tapasztalatai azt mutatják, hogy ez a több 10 ezer ember létezik. A közelben Orosházán és Mórahalmon nyílik munkásszálló, de az ország számos pontján állami pénzből építenek munkáshoteleket, ahová a kormány stratégiai partnereinek dolgozóit fogadják. A kormány asszisztál ahhoz, hogy a multicégek olcsó munkaerőt hozzanak, ahelyett hogy nettó 30-40 ezer forinttal többet adnának egy magyarnak. Az állam felépíti a szállást, így a multi is jól jár. De Magyarország nem jár jól, hiszen már több mint félmillió magyar dolgozik külföldön.

Interjút készítettünk Szabó Zoltán Ferenccel is, ezt hétfőn olvashatják oldalunkon.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá