Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik annak feltárására: vannak-e magyar vonatkozásai a Strache-ügynek. A párt azt is szeretné, ha a nemzetbiztonsági bizottság is a lehető leghamarabb összeülne az ügy miatt – mondta a párt szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Szilágyi György emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök májusban találkozott az osztrák politikussal.

Az ügyet a képviselő úgy jellemezte: Heinz-Christian Strache saját magát buktatta le, és így Orbán Viktort is, hiszen egy korrupciós, oligarchás megbeszélésen Strache magyar mintára állíttatta volna az Osztrák Szabadságpárt szolgálatába Ausztria legnagyobb bulvárlapját, a körülbelül 700 ezres példányszámban megjelenő Kronen Zeitungot.

“Amibe az osztrák politikus belebukott, Magyarországon egy működő rendszer – fogalmazott -, ennek pedig nálunk is kell, hogy legyen következménye”

Feltette a kérdést: a magyar rendszer kiépítésében is voltak orosz közreműködők? Közrejátszhatott-e a kormányhoz közeli médiabirodalom kiépítésében a Paks II. szerződés vagy az orosz kémbank Magyarországra telepítése? – sorolta kérdéseit. A politikus szerint a bizottságoknak arra is választ kell adni: az oroszok strómanja-e Heinrich Pecina, akivel Orbán Viktor is tárgyalt, és aki több országos lapot is felvásárolt?

Mint ismert, a nyilvánosságra került videóban Strache arról beszél a magát orosz milliárdosnak kiadó nőnek, hogy magyar mintára az ő pártjának szolgálatába lehet állítani a Kronen Zeitungot, ehhez pedig nem mást, mint a Népszabadságot bezáró Pecina-t ajánlja, aki mint mondta:

“az elmúlt 15 évben minden magyar lapot megvett és előkészített Orbánnak”

Orbán Viktor szövetségi rendszere összeomlani látszik – jelentette ki Szilágyi György.  Hozzátette: nem engedhető meg, hogy a Fidesz a vesztes oldalra vezesse az országot az európai politikában.

Mint ismert, Sebastian Kurz bejelentette a kormánykoalíció felbontását, szeptemberben pedig előrehozott parlamenti választást tartanak Ausztriában. Az FPÖ vezetését a volt köztársaságielnök-jelölt, Norbert Hofer veheti át.

A zavart jól mutatja, hogy a szinte mindenre reagáló magyar külügyi vezetés ezúttal nem kommentál, a botrányt “osztrák belügynek tartja”.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá