Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A tavalyi évben robbant a hír, miszerint tönkremegy a 400 embernek munkát adó, nagy múltú kávéfőző- és lámpagyár, a szarvasi Szarvasi Vas-Fémipari Zrt., ahol idén januárban állt le a termelés, miután a vállalat minden dolgozóját kirúgták. A Jobbik követelte, hogy a kormány segítsen az elbocsátott alkalmazottakon, ám a Fidesz nem foglalkozott érdemben az üggyel – írja az Alfahír.

Egy időben még arról is szó esett, hogy a kormány a gyulai húskombináthoz hasonló módon húzza ki a bajból a patinás céget és a dolgozókat.

Úgy tűnik, a szarvasiak nem értek ennyi fáradtságot a kabinetnek.

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. azóta is csak vergődik, mivel a csődeljárás közel egy év alatt sem indult meg, illetve felszámoló biztost sem neveztek ki. Eközben megkezdte működését a gyár telephelyén a vállalat “partnercége”, a Deer Plast Kft., mely a hírek szerint 30 embert foglalkoztatva gyártja tovább a kávéfőzőket. Ennek a vállalkozásnak egyébként papíron semmi köze a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-hez, ám az Alfahír információi szerint ide mentették át az egykori cég értékállományát.

Az egykori dolgozók azzal számoltak, hogy új munkát találhatnak maguknak, miután megkapták az utolsó hónapra vagy hónapokra járó bérüket, ám ez nem mindenkinek sikerült.

Jó részük ugyan talált is új állást, például a közeli Szentesen, mások Kecskemétre, a Mercedes-gyár környékére mentek, de voltak akik Szolnoknak és Budapestnek, vagy éppen Londonnak vették az irányt.

Az utcára került, jogos járandóságuk nélkül maradt dolgozók közül 25-en keresték föl Szarvas fideszes polgármesterét május 17-ei fogadóóráján.

Babák Mihály rutinos politikusként sajnálkozott az egykori alkalmazottak sorsa fölött, és közölte, hogy ő bizony semmit sem tud mit tenni értük, és a járási hivatal vezetőjéhez kísérte a kisebb tömeget, hogy inkább a kormány helyi képviselője foglalkozzon a kellemetlen üggyel.

A több száz dolgozó egyelőre csak várja, hogy megoldódjon a helyzetük.

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá