Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

A Fidesz egyetlen egy üzenete: ha nem szavazol Orbánra, akkor egy kvóta alapján rászabadítják a migránsokat az országra és ezek ellátása elveszi a lehetőséget például a közmunkától, a segélyektől. De ez nem felel meg a valóságnak – fogalmazott portálunknak adott interjújában Balczó Zoltán, a Jobbik európai parlamenti képviselője. Ő és Gyöngyösi Márton csütörtökön Szentesre látogatott, ahol előbb a zöldséges piacon, majd a nagy posta előtt találkozott a választókkal.

– Egy európai parlamenti választás nehezített terep, általában alacsony részvétel mellett zajlik, 2014-ben 30% alatti volt – véli Gyöngyösi Márton, de reméli, hogy idén többen elmennek szavazni. A Jobbik EP-lista vezetője szerint óriási a tét: ,,megengedjük-e a Fidesznek, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból és egy bérrabszolgaságon alapú diktatúrává züllessze az országot.”

Gyöngyösi úgy véli, nehéz volt a kampány, hiszen a tavaly április 8-i választás után szinte a maradék ellenzéki sajtót is bedarálta a kormány. A Jobbiknak a ,,mondvacsinált indokokra” hivatkozott ÁSZ-bírság is kihívást jelent. Nem volt pénzük komolyabb kampányra, nem raktak ki óriásplakátokat, de országjárás keretében próbáltak találkozni a választókkal.

Szerinte a Fidesz mindent megtesz a további ellehetetlenítésre. A kormányközeli sajtó róluk hazudja a legtöbbet, több mint 200 sajtópert nyertek a tavalyi választás óta. Ezen kívül a Fidesz a Jobbik belső ellenzékének felépítésére hozta létre a Mi Hazánkat, aminek célja a párt bomlasztása.

– Sajnos a leglényegesebb kérdésekben az Unió még nem jutott dűlőre. Például a migráció kérdésében, kezelni kell-e, vagy megállítani – fogalmazott Balczó Zoltán. Oldalunknak adott interjújában közölte: a Jobbik álláspontja egyértelmű, meg kell őrizni az európai kultúrát, nincs szükség gazdag migránsokra és a keleti olcsó munkaerőre sem. Az unióban nincs végleges döntés a mélyebb integrációról, viszont a Jobbik nem fogadja el egy európai egyesület államok kiépítését. Fontos a tagországok szuverenitásának megőrzése – közölte.

Balczó szerint, – aki jelenleg is EP-képviselő, a Jobbik választási listáján a második helyen áll,- nagy kérdés, hogy az európai szociális pillér tényleges megvalósítása folytatódik-e, hiszen csak kezdeti lépések voltak. Úgy látja, az utóbbi időben az Orbán-kormány elvesztette a hitelességét az Európai Parlamentben, aminek súlyos következményei lehetnek a következő 7 éves költségvetési ciklusra.

,,Látják, hogy Magyarország nem csak a korrupt országok közé tartozik, hanem nem hajlandó a megfelelő bűnüldöző szervek, például az OLAF által feltárt ügyekben eljárásokat indítani. Leépült a jogállam, az igazságügyi rendszer. Az ilyen országoktól megvonhatják a megfelelő támogatásokat”

– fogalmazott.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá