Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett annak a bolgár férfinak a letartóztatására, aki múlt hét szombaton próbált meg egy török férfit az Európai Unió területére csempészni – közölte az ügyészség.

A gyanú szerint a férfi 2019. május 18. napján éjjel 01.00 órakor jelentkezett belépésre Románia irányából Magyarország területére Nagylak közúti határátkelő helyen. A férfi egy gépkocsit és egy hozzá kapcsolt autószállító trélert vezetett, amelyen egy spanyol honosságú személygépkocsit szállított. A belépésnél elrendelt ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a szállított gépkocsit a német hatóságok körözik, melyre figyelemmel gyanúsítottat előállították, kihallgatták, a gépjárművet pedig lefoglalták.

Miután a gyanúsítottat a kihallgatást követően elengedték,

a tréleren szállított személygépkocsit beszállították az annak tárolására szolgáló telepre Szegedre, ahol órákkal később az ott szolgálatot teljesítő biztonsági őr észlelte, hogy egy férfi szállt ki belőle.

A biztonsági őr jelzésére a helyszínre kiérkező rendőrök a férfit elfogták és megállapították, hogy török állampolgár, a magyarországi tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkezik. Későbbiek során megállapítást nyert az is, hogy a Magyarország határát illegálisan átlépő személy a határátkelőhely előtti utolsó autópálya pihenőjében egy benzinkútnál bújt meg a bolgár gyanúsított utasításainak megfelelően és szállt be a tréleren szállított személygépjármű csomagterébe. A török és a bolgár férfi megállapodásának megfelelően amennyiben gyanúsított sikeresen elszállította volna őt Ausztriába, úgy 1000 eurót kellett volna fizetnie.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá