Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ambrózfalva pályázatokat nyert, de valószínűleg nem tudják felhasználni a támogatást – ennek okairól beszélgettünk Farkasné Havrán Ildikó Piroskával. A jobbikos önkormányzati képviselőtől megkérdeztük azt is, hogy elindul-e ősszel és hogy mi célt szolgál a júniusi jótékonysági bál.

Arról lehetett olvasni, hogy bár nyertek Ambrózfalva pályázatai, mégsem tudják elkezdeni a munkákat.

Igen, a Délmagyarország cikke valós, a pályázatok valószínűleg nem valósulnak meg. Eleve alulfinanszírozottak voltak, csúsztak az időpontok és nem akarjuk a lakosságot terhelni, ezért nem veszünk fel hitelt. Lehet úgy is nézni, hogy gyávák vagyunk, de nincs meg az a plusz forrás, amiből tudnánk ezt finanszírozni. Felelősségteljesen az utánunk következőkre is gondolnunk kell, hogy mibe vezetjük bele a falut. Ambrózfalván van elég gyermek, az óvoda és az iskola biztonságban van, de ha ezeket a pénzeket át kell csoportosítani, akkor bizony lehet, hogy a bérek kerülnének veszélybe.

Mennyi hitelt kellett volna felvenni?

20-25 millió forintot. Nincsenek nagyvállalkozóink, nincs amit bérbe adjunk, ezért nincs befolyó összeg sem. Tehát a lakosságra kellene előbb-utóbb terhelni. Ettől függetlenül a felújítások, energetikai korszerűsítések fontosak lennének a későbbiekben. A fenntartásban sokat jelentene.

 

Viszont valóban nyert két pályázatunk, amit tudomáson szerint hamarosan megvalósítanak. Ez a faluház és az egészségház korszerűsítése, akadálymentesítése. Nálunk nincs státuszban orvos az OEP-által, de Nagyérről jön át orvos és itt látja el a betegeket.

Mit gondol a polgármester munkájáról? Ön elindul az őszi választáson?

Csirik László polgármestert jó embernek tartom, de bizonyos dolgokért agilisabban kellett volna fellépnie a falu érdekében kapcsolatban. Úgy érzem, hogy csak képviselőnek fogok elindulni.

Lesz majd egy jótékonysági bál. Mikor és mire fordítják ennek bevételét?

Június 22-én a faluházban lesz 16 órától. Az óvoda és az iskola udvarainak szegényes az eszköztára és erre szeretnénk gyűjteni, hogy tudjuk bővíteni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá