Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Mars téri piacnál találkozott a szegediekkel dr. Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője szombat délelőtt. Szerinte a kampány utolsó napjain az egyik legfontosabb dolog a mozgósítás, valamint oldalunknak adott interjújában beszélt az álhírek elleni küzdelemről is és hogy mit tapasztalt Szegeden.

Lukács úgy véli, tudatosítani kell az embereknek, hogy menjenek el szavazni, ,,hiszen közös felelősségünk, hogy a választáson minél többen részt vegyenek, függetlenül attól, hogy kire szavaznak.” Úgy véli, ez mutatja azt a világos felhatalmazást, hogy a magyarok fontosnak érzik az európai ügyeket.

– Az utolsó napokban a politikusok felelőssége, hogy megértessék a választókkal a szavazás fontosságát. Azt viszont nem lehet tudni, hogy a nagy részvétel segíti-e a Jobbikot, vagy sem – fogalmazott.

A képviselő kérdésünkre elárulta: tudomása szerint az összellenzéki és a kormánypárti szavazatszámlálók között nagyjából 2 ezer fő a különbség, utóbbiak javára. – Sokszor elhangzik a felszólítás, hogy ha csalások lesznek, akkor azt az ellenzék akadályozza meg. Ezt csak úgy lehet, ha az emberek jelentkeznek számlálónak – tette hozzá.

A Jobbik EP-kampánya kétarcú, felemás volt: sikeres volt, hiszen a tereken, piacokon, utcán sok embert megszólítottak. Sikertelen volt azért, mert Magyarországon nagyon erős kormánypárti médiatömbbel állnak szemben. A közszolgálati televízió 5 percet biztosított az ellenzéki pártoknak, a maradék 24 órában pedig a kormány propagandáját ontották. Ugyanez a helyzet a megyei lapokkal, nagy hírportálokkal. – Ott elhallgatják az ország, vagy Európa valós problémáit. Ezen változtatni kell, az EP programunkban benne van, hogy fel kell lépni az állami álhírgyár ellen – közölte.

Lukács úgy vette észre, Szegeden az emberek nagy része azzal állt meg, hogy ha nem is a Jobbikra, de egy ellenzéki pártra és nem Orbán Viktorékra fog szavazni. – Meg akarják állítani az ámokfutást. Szegeden nagy az akarat arra, hogy a Fidesznek megmutassák, a város nem kér belőlük jelentette ki.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá