Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Olvasónktól érkezett a jelzés, hogy az egyik makói társasházak kezelésével (közös képviselettel) foglalkozó cég ellen végrehajtási eljárást kezdeményezett a NAV. Az Asar Khalka 2013. Kft. ellen a nyilvános cégadatbázis szerint 2019 februárjában az adóhatóság Hátralékkezelési Osztálya rendelte el a végrehajtási eljárást.

Információink szerint a cég számos makói társasház ügyeit intézi, ugyanakkor néhány társasházban már lemondtak a közös képviseletről, elképzelhető, hogy a végrehajtási üggyel kapcsolatban.

Fontos információ a társasházi lakástulajdonosok számára, hogy a közös képviselőknek minden évben május 31-ig kell elszámolniuk a társasház előző évi gazdálkodásával, felsorolva a bevételeket és kiadásokat. A tulajdonosoknak ezen kívül joga van betekinteni a bankszámlakivonatokba és a számlákba is. Továbbá minden 25 lakásnál nagyobb társasházban kötelező számvizsgáló bizottságot alakítani, amelynek tagjai a közgyűlés előtt tételesen átvizsgálják a társasház előző évi gazdálkodását és a közös képviselő által elkészített beszámolót és tervet.

(fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá