Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az adóhatóság álláspontja szerint a Váll-Ker Kft. – mivel nem közintézmény – szabadidős program szervezésével természetbeni juttatást adott minden idelátogató részére, ami után adózni kellett volna. Végül a vizsgálat a Váll-Ker Kft. szempontjából adóbírság nélkül záródott, de felhívták a figyelmünket, hogy a jövőben ezt tartsuk szem előtt – írja közleményében Tóth István ügyvezető.

A cég azt írja:

2002. óta a grillparti minden évben két részből állt. Egyrészt az udvaron a grillezőink és a kemencéink kipróbálása sütőverseny keretében, ilyenkor mindig nyitva van a bemutatótermünk is, ahol bárki megtekintheti a kandallóinkat és akár rendelhet is. Ezért nekünk a grillparti egy “termékbemutató”. Az utcán fellépőkkel, árusokkal hívtuk fel a figyelmet, igyekeztünk minél több látogatót idevonzani, hogy reklámozzuk a termékeinket (ez volt az elsődleges cél).

 

Tavaly az adóhatóság 2015. évre vonatkozó átfogó ellenőrzése a rendezvényt fesztiválnak minősítette, és a termékbemutatót csak másodrangú célként értelmezte.

 

Több állásfoglalást is kértünk szakemberektől, hivataloktól, akik egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy ez a rendezvény nem fesztivál, hanem a saját termékeink megismertetése, népszerűsítése, ezért adó kötelezettség fel sem merül.

 

Nem szeretnénk magunk ellen kihívni az adóhatóságot, azért döntöttünk úgy ebben az évben, hogy sokkal szerényebb körülmények között, csak az udvaron tartjuk meg a rendezvényt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares