Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Hosszú bejegyzésben reagált Lázár János EP-választási értékelőjére Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármestere szerint Lázár sajtókampányban próbálja győzelemként beállítani a Fidesz vásárhelyi, 48,48%-os EP-választási eredményét, miközben alig 9000 szavazót tudtak a városban az urnákhoz cipelni – tavaly mindkét választáson ennél többen szavaztak a Fideszre.  A városvezető szerint Lázár az őszi választásra teljesen lemondott arról, hogy fideszes jelölttel lehetne nyerni.

A polgármester a Vásárhely24 interjújából idézett öt érdekességet, ezekhez fűzte hozzá gondolatait.

,,Hódmezővásárhely polgármestere egy éve kampányol, gyűlölködik és uszít a Fidesz ellen. Személyes háborút folytat”

Nyilván ezért szórnak a fideszesek hetente több hazug, támadó szórólapot a 20 ezer vásárhelyi postaládába és támadnak le olyan tisztességes vásárhelyieket, mint a Berényi, a Szabó, és az Egyed-család. Ez ugyanakkora hazugság, mint hogy a Fidesz bevándorlásellenes.

,,Márki-Zay Péter személyes bukása, hogy az ellenzéki vezetésű városok közül Hódmezővásárhelyen szerepelt legjobban a Fidesz”

Elég a Délmagyar oldalán megnézni az ellenzéki vezetésű szomszédos Szentest és Csongrádot, hogy lássuk, Vásárhelyen milyen gyenge volt a Fidesz az országos átlagnál 4%-kal alacsonyabb eredményével.

 

Csongrád megyében mindössze hat településen szerepelt rosszabbul a Fidesz: Algyő, Ferencszállás, Deszk, Sándorfalva, Kübekháza, Szeged.

,,Vásárhelyen is átalakul a politikai struktúra, hiszen az MSZP, a Jobbik és az LMP megszűnt, vagy megszűnőben van, és új politikai erők, a Mi hazánk, valamint a Momentum jelent meg a helyi politikai palettán, de figyelemre méltó a Demokratikus Koalíció hatalmas erősödése is”

Az, hogy egy országos választáson a legtehetségesebb listavezető (DK = Dobrev Klára) és a legkevésbé elutasított párt erősödött meg, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ezen pártoknak van 3200 esélyes jelöltje Magyarország 3200 településén – épp ellenkezőleg, azt jelenti, hogy a migránsbetelepítő Fideszből kiábrándult magyar hazafiak nagy számban taktikai szavazók és a legesélyesebb ellenzéki erőre fognak szavazni ősszel is.

,,A Fidesz ellen folyamatosan háborúzó Márki-Zayt soha, semmilyen körülmények között nem fog fideszes kormány támogatni.”

Én nem a Fidesz, hanem a törvénytelenségek és a várost terrorizáló tolvajok ellen küzdök (ez nagyon fáj a kastélyépítő földesúrnak), ezt pontosan tudják azok a fideszes hatóságok, akikkel az együttműködésünk zavartalan, akik most is segítik Vásárhely fejlődését.

 

Ha a kormány minden ellenzéki településtől megvonná a forrásokat, ez a kommunista gyakorlat még 2022 előtt megbuktatná őket. A zsarolás nem működik, Vásárhely népe kiáll a becstelen zsarnokokkal szemben! Nem tűri, hogy folyamatosan rettegésben tartsák és kirabolják!

,,Olyan embert kell keresnünk a vásárhelyiekkel közösen, aki képes a várost újraegyesíteni. … Ehhez pedig nem is kell feltétlenül fideszesnek lennie. A lényeg, hogy együttműködés alakuljon ki annak érdekében, hogy a város békéje helyreálljon, és a város fejlődjön. Készen állok az együttműködésre egy olyan emberrel is, aki nem Fidesz tag, nem fideszes, vagy éppenséggel nem ért velünk mindenben egyet.”

Lázár János beismeréssel felérő mondatai megmutatják, hogy szerinte a Fidesz színeiben nincs esélyük Vásárhely visszaszerzésére. Ehhez nekik egy báránybőrbe bújt farkas, egy álellenzéki vagy álcivil jelölt kell, aki a fideszes háború után békét ígér, hogy a fideszes acsarkodásba és zsarolásba belefáradt emberek visszaszavazzák a népnyúzókat, az ország legmagasabb építményadóját, legeladósodottabb városát és kórházát működtető, a közvagyont magánzsebekbe kimentő és látszatberuházásokra pazarló városvezetést.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá