Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Nagyarányú, titkos szavazással jóváhagyta az eredeti, a listaállításkor létrejött sorrendet az MSZP választmánya szombat délelőtt, értesült az Index.

Ennek értelmében, miután a listavezető Tóth Bertalan lemondott mandátumáról Ujhelyi István folytathatja a munkát az Európai Parlamentben.

A mandátum sorsáról azért tartottak szavazást, mert a párt alulszerepelt a múlt heti választásokon és a remélt három hely helyett csupán egyet sikerült megszerezniük.

Ujhelyi korábban azt nyilatkozta, hogy „ha azt nézzük, hogy az elmúlt években ki, milyen európai parlamenti teljesítményt mutatott fel, és milyen szövetségeseket, uniós eredményeket hozott a pártnak, továbbá hogy a következő öt évben kitől várható inkább egy, az MSZP-t építő, harcos baloldali jelenlét, akkor meggyőződésem, hogy a párt engem küld Brüsszelbe.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá