Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

“Bírósági visszaszámlálót” hozott létre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, amely mutatja, hogy mióta nem döntöttek a pedagógusok munkabeszüntetésével kapcsolatban. Az érdekképviselet az első keresetét 19 napja adta be a jogszerű sztrájk megtartása érdekében, a törvény alapján a közigazgatási és munkaügyi bíróságnak öt napja van dönteni.

A PDSZ a honlapján azzal indokolja a beadványt és a visszaszámláló létrehozását:

“A sztrájktörvény alapján még az sem egyértelmű, hogy kik kötelezettek még elégséges szolgáltatásra a sztrájk idején, de az sem, hogy ez egyes területeken milyen tevékenységeket takar. Egy biztos, a sztrájk akkor jogszerű, ha a még elégséges szolgáltatásra kötelezettek erről megállapodást kötnek a másik féllel. Hogy ki a másik fél? Ma már ebben sem lehetünk egészen biztosak. Eddig ugyanis a munkáltatóval kellett erről tárgyalnunk, és kötöttünk megállapodásokat. A most folyó jogvitában azonban azzal szembesültünk, hogy van olyan tankerületi igazgató, aki hirtelen rájött arra, hogy ebben mégsem ő, hanem a kormány az illetékes.”

A visszaszámlálót itt lehet megnézni.

Pedagógusok napja alkalmából az EMMI miniszterhelyettese a felvidéki Révkomáromban köszöntötte a pedagógusokat. Rétvári Bence az erről szóló Facebook-posztjában azt írta: Magyarország érdeke, hogy az oktatás egyszerre legyen modern és hagyománytisztelő. Az sajnos nem derült ki a posztból, hogy az ország érdekének megfelelően mikor kezdik el végre szemmel láthatóan is megtisztelni a pedagógusok munkáját. Például azzal, hogy szóba állnak velük.

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá