Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A két önkormányzati tulajdonú cégnek negatív eredménye van különböző okok miatt – derült ki a múlt heti testületi ülésen.

Nagy Nándor, a Városgazdálkodási NKft. ügyvezetője elmondta, hogy ugyan számvitelileg negatív az eredmény (-18 millió forint), nincs a cégnek likviditási gondja. A bérek erőteljesebben nőttek, mint számolták, miközben csökkent a közfoglalkoztatottak száma. Tavaly 150 főt alkalmaztak így, szerinte nem fog teljesen eltűnni a közfoglalkoztatotti program. Elhangzott még, hogy a Maros-parton 10 ezer fizető vendéget regisztráltak.

– Vannak három éves programok, pályázatok, amik nem értek véget, azok nincsenek benne a mérlegben – hangzott el a Makói Városi TV beszámolója kapcsán. A cég -514 ezer forintos eredménnyel zárt. Az önkormányzati tulajdonú televízió 37 millió forintot kap a várostól, a teljes bevétele pedig 75,7 millió forint. Kisistók Tímea ügyvezető hangsúlyozta: a cél a kiegyensúlyozott tájékoztatás, így minden pártnak egyforma megjelenési lehetőséget biztosítanak.

Dr. Török Miklós (DK) erre reagálva elmondta, hogy a jövő kutatói számára egyoldalú kordokumentumot fog mutatni a jelenleg működő tájékoztatás. Így ő tartózkodott a szavazásnál, akárcsak Zeitler Ádám (Jobbik).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá