Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a tornát Makón. A létszám jelentősen nőtt az elmúlt évekhez képest, ezúttal 67-en neveztek. A küzdelmek a Koronában voltak.

A kupa elsődleges célja a sportbaráti kapcsolatok ápolása. Neveztek Makó térségéből, így Hódmezővásárhelyről, Orosházáról és Szegedről, sőt Budapestről, Kecskemétről, Miskolcról is. Továbbá külföldről, a romániai Nagylakról és Székelyföldről 1-1 játékos – tudtuk meg Horváth Zsolttól, a rendező Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának ügyvezető elnökétől.

A versenyt eddig egy hónappal később, nyáron rendezték. Azonban azt tapasztalták, akkor már inkább pihennek a játékosok. Így viszont tavasz végén, nyár elején felszabadultabbak, ennek köszönhetően többen is neveztek.

A sakkozókat két csoportba osztották. Az elsőben 14-en voltak, mesterjelöltek, mesterszintű játékosok és első osztályú fiatal játékosok. A másikban kezdők, amatőrök és első osztályúak kaptak helyet.

A makói sakkcsapatból többen is indultak. Az ,,A” csoportban Szalai Kornél, Tatár Kis Szabolcs, Leszkó Bence, Udvardi Zalán és Demeter Dorina. A ,,B” csoportban Restás Péter, Csikós Mihály, Molnár Gábor, Martonosi Ádám, Kópiás Ferenc, Králik Attila, Csibor András, Székely Enikő. A legidősebb játékos szintén makói, Csibor András 90. évét tölti be idén. A legfiatalabbak 8 évesek, a budapesti Ónodi Miklós és a nagykátai Tóth Fanni.

A tornán külön díjazták a két csoport résztvevőit. Az ,,A” első három helyén makóiak végeztek: Tatár Kis nyerte, mögötte Szalai, Leszkó a sorrend. A ,,B”-ben az orosházi Kakuk Sándor végzett az élen, az MTK-s Berta Sándor és kiskunhalasi Márta Dominik követi.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá