Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ugyan nem volt veszteséges, de gyenge évet zárt tavaly a Lázár János résztulajdonában álló részvénytársaság – tudta meg a 24.hu. Ez az a cég, ami a batidai tanyavilágban felépített vadászkastélyt tulajdonolja, és amit a volt miniszter és családja földjei szegélyeznek.

Az elsősorban ingatlan-bérbadással foglalkozó Grosswiese Zrt. 16 milliós bevétel mellett csupán 2,4 millió forintos nyereséget termelt tavaly. Ehhez képest több mint 20 millió forintos tartozással rendelkezik. Tavaly három ember állt a részvénytársaság alkalmazásában, 2017-ben viszont még senkit nem foglalkoztatott a cég.

Két éve még a Délmagyar kérdezett rá Nagyréti Vendégházra, az akkori főtulajdonos Kulik Jenő pedig azt mondta, a kastélyt ezer euróért lehet majd bérelni.

„A létesítményt prémium vendégeknek szánják, akiket a tulajdonosok saját kapcsolataikon keresztül érnek el, így a vendégházat nem is fogják nyilvánosan meghirdetni”

– mondta Kulik, aki aztán később megvált a részvényeinek többségétől.

Kis részben, 8%-ban Lázár János is bevásárolta magát (amit a tavaly tavaszi választásig tagadott), rajtuk kívül pedig tulajdonos volt még több helyi vendéglátóhely üzemeltetője, valamint egy több száz hektáron gazdálkodó birtokos. Az új tulajdonosok kiléte rejtély, miután egyikük tulajdonrésze sem haladja meg az ötven százalékot, ami a cégnyilvánosságról szóló törvény szerint lehetőséget teremt a háttérben maradásra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá