Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az egyetemi autonómia visszaállítását és az akadémia teljes körű szabadságát követelte Brenner Koloman a Jobbik szerdai sajtótájékoztatóján. A párt frakcióvezető-helyettese szerint a kormány politikája teljes mértékben tudás -és értelmiségellenes.

Brenner Koloman megjegyezte, hogy Széchenyi István egy évi jövedelmét nem futballstadionra, hanem a magyar tudományos élet felvirágoztatására ajánlotta fel. Ezzel szemben a magát konzervatívnak tartó kormány, most ezt az örökséget akarja semmibe venni és tönkretenni.

“Az a kormányzati szándék, hogy átalakítsák a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek finanszírozását, a Fidesz és Orbán Viktor tudomány-, tudás- és értelmiségellenes politikájának újabb csúcsa, amely miatt végérvényesen elit nélkül marad középtávon az ország”

– tette hozzá a Jobbik politikusa.

Brenner Koloman kiemelte, hogy az MTA “átszervezése” miatt több mint 5 ezer kutató dönthet úgy, hogy tudományos munkája folytatása érdekében, elhagyhatják az országot.  Ez azért is lenne katasztrófális hazánk számára, mivel az elitjét elvesztő államok többnyire elszegényednek.

“Nyelveket beszélő, a nemzetközi tudományos világba beágyazott emberekről van szó, akik meg fogják találni a helyüket külföldön is a magyar egyetemi világ kivéreztetése után.”

A Fidesz a Néppárt hálójában

A Jobbik képviselője úgy reagált lapunk azon kérdésére, mely szerint fideszes képviselők is megszavazták, a korábban rengeteget támadott Manfred Webert az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, hogy Orbán Viktor addig tud erős emberként mutatkozni Európában, ameddig a Néppárt ehhez aszisztál.

“Ezzel szemben most az látszik, hogy a Fidesz önfelfüggesztése novemberig tart. Tehát Orbán Viktorék jelenleg légüres térben politizálnak. Ezért próbálnak most kétségbeesett gesztusokat tenni Manfred Weber felé.”

Brenner Koloman leszögezte, hogy valójában ezért lehetséges az is, hogy a kormány elhalasztotta a közigazgatási bíróságok bevezetését is.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá