Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Péntek reggel 273 centiméteren mérték a Maros vízállását Makónál. Az előrejelzés szerint június 8-án 286 centin tetőzhet.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság honlapjának adatai szerint az elmúlt hetek legmagasabb vízállását láthatjuk. A folyóról legutóbb május 13-án írtunk. Akkor 270 centiméteres vízállásról számoltunk be és bár az akkori előrejelzéseknek megfelelően apadt a víz, a folyamatos esőzések mégis duzzasztották:

A 7 napos előrejelzés szerint, csak a hibatartománnyal együtt érheti el a 3 méteres vízállást a Maros. Ez alapján szombat estétől lassan apadni fog:

Az 1970-es makói árvíz során 624 centiméteren tetőzött a folyó, az bőven megfelelne a harmadfokú készültségi szintnek (500 cm), viszont a jelenlegi érték továbbra sem éri el az elsőfokú készültséget (400 cm).

(fotó: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá