Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármestere arról beszélt, hogy Hegedűs Zoltán és Lázár János gesztusai azt jelezhetik, októberig nem gátolja a Fidesz a város fejlődését.

Hegedűs Zoltán Fidesz-frakció vezető elismerte felelősségét a megosztottságban és a városban kialakult áldatlan állapotok miatt. Lázár János tavaly nyáron megfogadta, hogy egy fillér TAO-támogatás nem érkezik a városba. Most a még hiányzó 35 milliót segített megszerezni a HFC-nek, így összesen 300 millió gyűlt össze. Nemhogy egy fillér nem érkezett az egyesületekhez, hanem teljes mértékben megkapták a szükséges támogatásokat. A sportegyesületek jobb helyzetben vannak, mint az előző vezetés idején – fogalmazott Márki-Zay.

A városvezető ezt a két megnyilvánulást pozitív lépésként értékeli, továbbá kiemelte, hogy az utóbbi két hétben megszűntek a gyűlölködő szórólapok. Reméli, hogy a migránsos, Sorosos és Gyurcsányos plakátok is lekerülnek. Elárulta, ha minden így marad, akkor

nyitott a békés együttműködésére Vásárhely fejlődése érdekében.

A fentiekre alapozva kéréseket intézett Lázár Jánoshoz és a fideszes frakcióhoz. Egy hét múlva közgyűlésen módosítanák a költségvetést. Több olyan tétel is van, ami Hódmezővásárhely fejlődéséhez elengedhetetlen, ehhez kéri a fideszes többség támogatását. Többek között a városi szolgáltató cégnek, a HMSZ-nek tőke biztosításához, például kátyúzás és szúnyogirtás miatt. Továbbá a bérfizetés biztosításához likvid-hitelt kell felvenni, amit eddig mindig felvett a város, bár tavaly nem kellett hozzányúlni. Valamint a Belügyminisztérium felé továbbra is fennáll a 802 millió forint visszafizetése.

– Az utóbbi hónapokban szisztematikus hátráltatás látszott a fejlesztésekben. Az egész várost büntető rendszert változtassuk meg – kéri a frakciót és Lázárt a polgármester. Elárulta, hogy ötből három közbeszerzés eredményes volt így is, azonban például a 33 üresen álló Csengettyű közi lakások bérbeadását továbbra is elutasítja az illetékes minisztérium és a Németh László iskola bővítésére sem adják ki a támogatói okiratot.

,,Értem, hogy októberig az volt a cél, hogy ne fejlődjön a város, de hogy addig ne induljon el semmi, azt talán felülírja ez a békejobb, amit Lázár és Hegedűs tett”

– fogalmazott a polgármester.

A Rádió Color kérdésére elmondta: a Belügyminisztérium 2017-ben és még az időközi választás előtt is követelte a visszafizetést, – ami 2012-ig nyúlik vissza, – akkor még 1,6 milliárd forintról volt szó, most ezt a 802 milliót tartják jogosnak. Elárulta, hogy a BM korrektül számolja el a visszafizetést, nem politikai alapon és felajánlott részletfizetési lehetőséget.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá