Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A parlament népjóléti bizottságában a fideszes többség leszavazta azt az ellenzéki javaslatot, amely megtiltaná, hogy kisgyermekes családokat elhelyezés nélkül lakoltathassanak ki.

A javaslatot a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd független országgyűlési képviselőkkel együtt egy rendkívüli parlamenti ülésnapon tárgyalta volna a kilakoltatási moratórium április 30-ai lejárta után, ám mivel a fideszes képviselők nem vettek részt az ülésen, határozatképtelenség miatt nem tudták megvitatni azt.

Ezután került a Népjóléti Bizottság elé a Város Mindenkié csoport és az Utcajogász Egyesület által kidolgozott javaslat, amit a fideszes képviselők anélkül szavaztak le, hogy meghallgatták volna a felszólalni kívánó szakmai szervezeteket.

A fideszes Selmeczi Gabriella azzal utasította el az AVM felszólalását, hogy a szakmai szervezet hozzászólása a vitához csak hátráltatta volna annak szakmaiságát.

A bizottság után tartott sajtótájékoztatón az AVM képviseletében Misetics Bálint sajnálatosnak tartotta, hogy nem kaptak lehetőséget arra, hogy olyan családokkal együtt vegyenek részt az ülésen, akik érintettként beszélhettek volna a képviselőknek a kilakoltatásokról.

(alfahir.hu, fotó: MTI / Kálmándy Ferenc)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá