Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az elmúlt napokban több felmérés is kijött Hódmezővásárhellyel kapcsolatban. Ezekről mondta el véleményét a város polgármestere.

Azt írja: a Fidesz erős mozgósítással sem tudott 9000 embert elvinni az urnákhoz, ami alig 48,5%-ra volt elég az EP-választáson – az önkormányzati választáson magasabb részvétel esetén ez még kevesebb lehet. A Nézőpont Intézetére hivatkozva pedig azt híresztelik, hogy a korrupcióellenes városvezetés támogatottsága már csak 39% – érdekes módon tavalyi adatként 60% szerepelt, amit akkor nem publikáltak, míg a legnépszerűbb politikus a városban Lázár János 58%-kal.

Ha ilyen jól áll a Fidesz meg sem nevezett jelöltje, akkor miért kellett Hegedűs Zoltánnak a felmérés után egy héttel visszalépnie?

– teszi fel a kérdést Márki-Zay Péter. Úgy véli, elképzelhető hogy a vásárhelyiek pontosan tudják, ki a felelős a jelen áldatlan állapotokért, a beterjesztett fejlesztések leszavazásáért, a közbeszerzések akadályozásáért, a működtetés ellehetetlenítéséért.

Hogy lehet ilyen népszerű Lázár János, amikor az utóbbi években egyetlen ígéretét sem teljesítette?

– fogalmazott a polgármester, majd felsorolta:

  • 2014-ben az 1500 fős nagyvállalat idehozatalát,
  • 2016-ban a K-Art kárpótlást,
  • 2018-ban a templomok felújítását és a sírmegváltási díj eltörlését,
  • a dohányzás teljes betiltását
  • és még a TAO-források teljes elvitelét sem (szerencsére),
  • egy hónapja még azt ígérte, hogy választókerülete összes kocsmáját végigjárja, ami ugyanúgy nem sikerült neki, mint a Tram Train határidőre történő megépítése.

Aki a városban él, egy szavát sem hiszi el ennek a kutatásnak

– tette hozzá.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá