Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A József Attila Múzeum pályázatot adott be az Emberi Erőforrások Minisztériumának. A 100%-osan finanszírozott, 4 millió forintos támogatást 2020. december 31-ig lehet felhasználni. A beadásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek.

A pályázattal a raktárak állományvédelmi fejlesztése történne meg. Így

  • a raktárhelyiség nyílászáróinak fényvédelmi biztosítása: beltéri árnyékolók, függöny, rovarháló felszerelése
  • a néprajzi raktárba alacsony hőkibocsátású, műtárgybarátok izzók beszerzése
  • a Homonnai üvegnegatívok és a térképgyűjtemény biztonságos tárolásához bútorzat beszerzése, amely nem bocsát ki műtárgykárosodást okozó anyagokat
  • műtárgykörnyezetet szabályozó-ellenőrző berendezések beszerzése.

Homonnai Nándor Kolozsvárról került Makóra, ahol 1904 májusában kötött házasságot Spitzer Bertával. A letelepedés mellett döntött és szorgalmas fotográfus munkája lévén gyorsan beilleszkedett a helyi társadalomba. 1915-ben a Deák Ferenc u. 3. szám alatt felépítette új, korszerű műteremházát, mely egyben a család otthona is lett. 1919-től, az özvegy 1936-os haláláig készült negatívok jelentős része a makói József Attila Múzeum gyűjteményébe került. A Homonnai műterem 32 éves fennállása alatt negyven-, negyvennégyezer felvételt készítet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá