Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Elszabadultak az árak és több évre nyúlt a lakásfelújítások vállalási határideje a szakemberhiány miatt.

Legalább 30 százalékkal többe kerül ma ugyanaz a lakásfelújítás, mint egy éve, miközben már nem csak az a kérdés, hogy mennyiért, hanem hogy mikor és ki fogja a munkát elvégezni – hivatkozik a Világgazdaság Ács Erzsébetre, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnökére. A LOSZ elnöke szerint mostanra a helyzet túlzás nélkül kritikusnak nevezhető, az építőiparra jellemző hosszú alvállalkozói láncok miatt a megrendelő igazából azt sem tudja, hogy ki végzi el az adott munkát.

Ács Erzsébet további problémának nevezte, hogy az olyan úgynevezett kis munkákra, mint például a fürdőszoba felújítása, szinte egyáltalán nem lehet vállalkozókat találni. Már nem csak szórványos gyakorlat, hogy a kivitelező cégek csak nagyobb projekteket vállalnak el.

Arról már több cikkünkben beszámoltunk, hogy főleg az építőiparban, az alacsony bérek miatti munkaerőhiányt a cégek – kormányzati asszisztálás mellett – ukrán vendégmunkásokkal igyekeznek orvosolni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá