Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ez még külön szakmaként nem szerepel az OKJ-ban, viszont a megszerzett bizonyítvány feljogosítja őket, hogy taníthassák az agrárinformatikát saját szakmájukban, így a kertészetben, növénytermesztésben, állattenyésztésben, erdészetben, az élelmiszeriparban, de magában az informatikában is. A tanúsítványokat csütörtökön adták a Korona emeleti termében, ez volt a projekt zárása.

– Az agrárinformatika oktatás terén kifejtett erőfeszítéseink egyik megkoronázása ez a mai. A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola vezetésével egy nemzetközi konzorcium állt össze, macedón, cseh, skót és gödöllői partnerekkel. Egy tanártovábbképzést indítottunk el, az agrárinformatikai ismeretek oktatása az agrár szakképzésben címmel. Informatikusok is jelentkeztek, felismerték, hogy az informatikai oktatást össze kell kötni különböző tudományterületekkel, ez lesz a jövő – fogalmazott oldalunknak Horváth Zoltán.

A makói intézmény igazgatójától megtudtuk, a mezőgazdasági képzésben, főleg a növénytermesztésben sok hölgy van, így volt aki erre a képzésre is jelentkezett. Az elvégzett képzés még nem szerepel az OKJ-ban, de az lesz a következő lépés, hogy ezt megpróbálják elérni. Horváth Zoltán szerint fontos tárgyalások zajlanak az OKJ átalakítása kapcsán: az idén nem, de jövőre bekerülhet specializációként az oktatási rendszerbe. Ez az jelenti, hogy érettségire ráépülésként egy-két éves formában. Valószínűleg egyedülálló módon Makón indulhat meg az országban.

A pedagógusképzésre 63 jelentkező volt az ország minden pontjáról, így Makón kívül Mátészalkáról, Szekszárdról, Sellyéről, Baktalórántházáról. Végül 51-en végezték el, akik közül több mint harmincan tudtak eljönni a makói zárókonferenciára.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá