Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

„Szegedet szerintem egy a politikától független, de az üzleti életben, a piacon már gazdag tapasztalatot szerzett embernek kellene irányítania. Az én szememben ilyen ember Nemesi Pál, aki üzletemberként és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökeként már bizonyított. Biztos vagyok abban, hogy ő széles körű támogatást kapna a szegedi polgároktól” – nyilatkozta a fideszes médiabirodalom részét képező Délmagyarországnak Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora. A kormánypárti lap pénteki számában címlapon hozta az interjút, Polgármestert ajánlott a rektor a szegedieknek címmel.

A kormánypárttal közeli viszonyt ápoló rektor – (ezt például onnan tudjuk, hogy Rovó is fellépett a helyi kormánymédia, a SzegedMa menekültellenes konferenciáján, Bayer Zsolt, Bakondi György és Nógrád György társaságában, és ott volt azon a kampányrendezvényen is, melyet Szijjártó Péter tartott a szegedi kormányhivatalban) – pénteki nyilatkozata feltehetően annak a koreográfiának a része, amely által a Fidesz pártfüggetlennek látszó jelöltet próbál felépíteni Botka László polgármesterrel szemben az őszi önkormányzati választásokra.

A Rovó által a szegedieknek ajánlott jelöltről, Nemesi Pálról még májusban írta meg a 24.hu, hogy feltehetően őt küldi ringbe a Fidesz a csongrádi megyeszékhelyt 2002 óta vezető szocialista politikussal szemben. Nemesi, aki építési nagyvállalkozó, a Ferroép Fővállalkozó Zrt. főtulajdonosa, és egyúttal a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a 24.hu cikke után cáfolta, hogy a Fidesz jelöltje lenne, azt azonban elismerte, hogy érkezett felkérés, hogy induljon el függetlenként, ám még nem döntött erről.

Az SZTE rektorának szívélyes ajánlása újabb lépést jelenthet ebben a döntési folyamatban – írja elemzésében a Mérce.

A kormánypárt az EP-választások utánra, idén nyárra ígérte, hogy megnevezi, végül kit is támogatok az őszi polgármester-választáson, szóval túl sokat már nem kell várnunk, hogy kiderüljön, tényleg egy pártfüggetlennek tűnő jelölt mögé próbál-e elrejtőzni a Fidesz Szegeden.

(merce.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá