Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A hétvégén és hétfőn egyszerre négy, meghatározónak számító politikus, illetve területi vezető lépett ki a Mi Hazánk Mozgalomból.

Orbán Imre, a párt pápai szervezetének elnöke és Veszprém Megyei Önkormányzat képviselője Facebook-oldalán – a kötelező és elmaradhatatlan Jobbik-szidás között – úgy fogalmaz, hogy “nem volt jó érzés viszontlátni a Mi Hazánk Mozgalomban azokat a senkiket, akiket a Jobbikból azért szórtunk ki, mert az állandó szarrágásukkal, parttalan okoskodásukkal csak hátráltatták a munkánkat. Mikor én idejöttem, nekem nem ezt ígértétek”

– irja a párt EP-listáján is szereplő politikus. ​​​​

Bartha Barna, a párt ceglédi vezetője is kilépett. Ő azzal indokolta a távozást, hogy “nagyon sok a Mi Hazánk Mozgalom vezetői között az olyan személy, akik miatt nem lehet más a párt, mint a Jobbik, amelyből kiszakadt”. Mint írja:

“A mozgalom tagjai annyira eltérő utat járnak, mint azt az Alapító Nyilatkozatban vállaltuk, hogy ez számomra elfogadhatatlan, munkámat a mozgalomban fölöslegesnek érzem.”

Mellettük a párt országos alelnöke, volt országgyűlési képviselő és Devecser polgármestere, Ferenczi Gábor is bejelentette a kilépést.

A politikus – aki a párt EP-listáján a hatodik helyen szerepelt – szintén az Alapító Nyilatkozatra hivatkozik, mint írja: a párt súlyosan letért az abban vállalt útról.

“Van olyan tag, aki lejáratásokkal próbálja magát előtérbe helyezni”

Ferenczi súlyos személyi konfliktusokra is felhívja a figyelmet. Mint írja:

“Döntésemet a napokban a tagságon belüli, számomra vállalhatatlan személyi gyengeségek és gyarlóságok végképp megerősítették, nem szeretnék olyan közösséghez tartozni, ahol a bajtársiasság alapelve nem mindenkire vonatkozik. Ahol van olyan tag, aki mások – akik elvileg a bajtársai – hazugságokkal való lejáratásával igyekszik magát előtérbe helyezni, akinél az ambíció megelőzi a tehetséget, és ez a fajta hibás gondolatmenet mindenféle közösségi szankció nélkül még támogatókra is talál.”

Szerinte a párt így menthetetlen, ezért kilép.

Szabó Ákos, a párt nagykátai polgármesterjelöltje, a nagykátai szervezet elnöke, a Mi Hazánk Ifjai alapítója egy Facebook-posztban közölte, hogy lemondott minden tisztségéről mind a mozgalomban, mind pedig az ifjúsági szervezetben, és egyben ki is lépett a Mi Hazánkból.

Mint írta,

“a nemzeti oldal építését, a harmadik pólus kialakítását és a “se Orbán se Gyurcsány” szlogent nem csak mondani kellene, hanem mindenkinek komolyan is gondolnia. Remélem egy pozitív öntisztulási folyamat kapcsán ez meg is valósul, addig viszont nem kívánok részt venni semmilyen belső politikai csatározásban”.

Ugyanakkor arra nem tért ki, hogy “a pártoskodó, acsarkodó, bizalmatlan vezetői közeg” hogyan alakult ki a Mi Hazánk Mozgalomban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá