Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A csapat történetének legnagyobb sikere a 2008/2009-es szezonban elért harmadik hely a labdarúgó NB2-ben.

Az utolsó, 30. fordulóban Vácra utaztak a makóiak. Nagy volt a tét, hiszen a találkozó előtt a harmadik Makónak 53, a negyedik Bőcsnek 52 pontja volt, így az eredmények alakulásától függően helyet cserélhetett volna a két csapat. Az már eldőlt, hogy a Vác a középmezőnyben végez, így a Csongrád megyeieknek fontosabb volt a meccs.

Jöttek is a helyzetek, a 10. percben Bány baloldali beadását Schreiber fejelte a bal kapufára. Gólt azonban a hazaiak értek el: a 14. percben Vén 22 méteres szabadrúgása a bal sarokba hullott. Az első játékrészében kétszer is a gólvonalról mentettek a vendéglátók, de a szünetig nem változott az állás. A második féldiő elején egy 23 méteres makói lövés a felső kapufán csattant, a 70. percben viszont már nem volt szerencséje a Vácnak: Ngalle vett át egy labdát a bal szélen, befordult, és ballal begurította a labdát a hosszú sarokba. Később, a 76. percben Bány baloldali szögletét Szamosszegi fejelte az ötösről a felső sarokba és az 1-2-es eredmény maradt is a végéig. Ez azt jelentette, hogy a Makó fordítani tudott és megszerezte a harmadik helyet a bajnokságban.

Dicsőséges tavaszi hadjáraton vagyunk túl, a télen álmomban sem gondoltam volna, hogy megelőzhetjük a Bőcsöt, de sikerült, így minden idők legjobb eredményét érte el a Makó csapata

fogalmazott a meccs után Kolozsvári János, a makóiak vezetőedzője.

A bronzérmet szerzett csapat tagjai: Puskás Csaba, Béres Róbert, Molnár Viktor, Bakos Tamás, Rakonczai Zoltán, Csamangó Tamás, Kulacsik Tamás, Maróti Sándor, Czirbus Gábor, Bány Tamás, Schreiber László, Halász Krisztián, Veres Zsolt, Gévay Zsolt, Magyar György, Varga Róbert, Dálnaki Csanád, Bress Balázs, Szamosszegi Gábor, Dajcs György, Nagy Andor, Hadár Attila, Podonyi Norbert, Győri András, Ngalle Joseph Martial, Varga Attila, Kalász Tamás.

A nagy menetelésről a makói Szirbik Miklós Egyesület blogján, a MarosKulton blogon is olvashatunk ide kattinva.

(kiemelt kép: makofutballclub.gportal.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá