Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Hármas menetrendet vázol fel az a hivatalos, a „Fidesz Központi Hivatala” fejléccel és az ötödik oldalon Kubatov Gábor ügyvezető alelnök aláírásával ellátott levél, amely a magyarnarancs.hu birtokába került.

A levél egy sorvezető kíván lenni, az alelnök útmutatást ad benne a tagságnak, a helyi kádereknek, mire figyeljenek, hogyan készítsék elő az októberi önkormányzati voksolást. Kubatov szigorú elveket határoz meg, amelyek viszont sok esetben szöges ellentétben állnak a valósággal, hiszen a Fidesz számos helyi politikusa került már összetűzésbe a társadalmi együttélés írott vagy íratlan normáival.

Fotó: magyarnarancs.hu

Előírják, hogy az alapszervezeteknek tisztújítást kell rendezniük, meg kell választani a Fidesz következő kongresszusára a küldötteket és végül javaslatot kell tenni a „Szövetség” helyi polgármesterjelöltjére is. (A tisztújítás a Csongrád megyei négyes választókerületben megtörtént, erről itt írtunk.)

A Kubatov jegyezte kiskáté lehetőséget nyújt, hogy a Fidesz választókerületi elnökei, akik az esetek többségében a térség egyéni országgyűlési képviselői is, július 6-ig kifogást nyújtsanak be az ÖVEB polgármester- és képviselőjelöltjeinek személyével, valamint a listán szereplők sorrendjével szemben. Ez gyakorlatilag vétójogot jelent.

Majd az alapszervezeteknek elküldött levél a legnyomatékosabban felhívja a figyelmet, hogy a Fidesz országos választmányának korábbi döntése alapján a 2019-es őszi önkormányzati választáson a jelöltállításnál csak olyanok jöhetnek szóba, akik:

„feddhetetlen előéletűek, erkölcsi-etikai szempontból kikezdhetetlenek”, akiket „a közösség megbecsült tagjaiként” tartanak számon helyben és kizárólag olyanok indíthatók az őszi helyhatósági választáson, akik „korábbi munkájuk kapcsán megbecsülést vívtak ki a közösség körében.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá