Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Még mindig alacsony a magyar bérek szintje a gazdaság növekedésének mértékéhez képest, és egyáltalán nem növekszik olyan ütemben, mint a régiónk más országaiban – derül ki a Friedrich Ebert Stiftung magyarországi és régiós bérfelzárkózásról szóló konferenciáján.

A szervezet szerint a szakszervezeteknek volna lehetősége felszólalni a további béremelésért a vállalatvezetőknél, ám többen sem mernek, mert féltik a munkahelyüket.

A kutatás szerint a magyarok többségének nincs semmilyen megtakarítása, ezért nem mer kockáztatni a jobb feltételek követelésével. A legtöbb ember 1-2 hónapra sem tudna nélkülözni.  Magyarországon jelenleg az emberek 34%-ának van megtakarítása, azaz nagyjából legalább 300 ezer forintnyi félretett pénze.

Ennek az egyik legfőbb oka a magyarországi munkabérek színvonala, ami egyébként az elmúlt években folyamatosan emelkedett, azonban közép-kelet-európai összehasonlításban közel sem annyira, mint a régió más országaiban. És egyáltalán nem olyan mértékben, mint amennyire az ország gazdasági növekedése ennek teret adott volna.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá