Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Megkezdődött a szúnyogirtással kapcsolatos fideszes propaganda hazudozása. A Délmagyarország nem jött el a tegnapi sajtótájékoztatómra a Katasztrófavédelem elé, de közben 5 db cikket is írtak a témában, amiben a kormányzati felelősséget maszatolják. A szegedma.hu hírportál a szokásos hazudozásokkal állt elő és a városvezetést mocskolja ebben a témában is – közölte Tóth Péter.

A szegedi jobbikos önkormányzati képviselő emlékeztet: a szúnyogirtás állami feladat, amit a Katasztrófavédelemnek kell elvégeznie. Az önkormányzatoktól elvették a szúnyogirtás kötelező feladatát, de saját plusz költségén megrendelhetik. Szeged városa ezt már megtette a múlt héten 40.000.000 Ft értékben. Törvényi akadálya van, hogy a Nyugat-Európában használatos, hatékony granulátumos technológiát bevezessük. A Jobbik országgyűlési frakciója ez ügyben törvénymódosítást kezdeményezett a Parlamentben.

Hozzátette: ökológiai megoldást is keresünk a szúnyog invázió megfékezésére. Szeged közgyűlésének városüzemeltetési bizottsága tárgyalni fogja, hogy a jövőben – akár – a fecskék visszatelepítésével is fellépjünk a vérszívók ellen. Továbbá a hazánkban is előforduló tigris szúnyogok által terjesztett betegségeket meg kell állítanunk, mielőtt állandó populációjuk kialakulna. Tőlünk délre, Horvátországban ez már meg is történt és csak idő kérdése, hogy mikor lesz súlyosabb egészségügyi kockázat nálunk is.

Radikális változás kell az ökoszisztémánk megőrzése érdekében, mert a kormányzati késlekedés a magyar emberek életeit veszélyeztetik!

– jelentette ki.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá